Prominenten lezen voor uit oer-jeugdboek ‘De AFC’ers’

Persbericht: prominenten lezen voor uit oer-jeugdboek ‘De AFC’ers’

Ode aan amateurvoetbal in podcast NH Radio Sportcafé

Amsterdam, 12 juni 2020 – Welkom bij de podcastserie Leve De AFC’ers! van J.B. Schuil door NH Radio Sportcafé dat, samen met de Grote Hi-Ha-Hondelul Voetbal Show en Uitgeverij Gianni, het amateurvoetbal viert.

Hoe? Door alle 24 hoofdstukken van hét Nederlandse oer-voetbalboek uit 1915 voor te lezen. Als feuilleton dat start op zaterdag 13 juni. Door wie? Tal van bekende en wellicht iets minder bekende liefhebbers van de bal dragen een hoofdstuk voor, namens hun eigen ‘cluppie’.

Van Gerard van der Lem (Zeeburgia), Frank Heinen (BFC) en Gijs Groenteman (TOS Actief) tot Lara Rense (Wartburgia), tot Sinan Can (SCH). En van Khalid Boulahrouz (Excelsior Maassluis), Arthur van den Boogaard (Alliance), Franska Stuy (VVGZ), Rutger Groot Wassink (SDZ) tot Annemarie Postma (Buitenveldert), Dick Sintenie en Paul Onkenhout (beiden Terrasvogels).

Centraal in De AFC’ers staat hoofdpersoon Eddy Lomans die, net als zijn vrienden, niet ‘van thuis’ mag voetballen als gevolg van een slecht rapport. Een meeslepend verhaal over vriendschap, verliefdheid en natuurlijk veel voetbal.

Leo Driessen (De Meer) verricht als presentator de aftrap van de serie die 12 weken duurt en deze zomer een alternatief biedt voor een voor velen voetballoze periode. Elke zaterdag staan in de feed van NH Radio Sportcafé twee verse hoofdstukken klaar om af te luisteren en we eindigen vlak voor de maand september. Als de bal (hopelijk) weer echt rolt.

Alle voorlezers dragen hun hoofdstuk op een eigen manier voor en – genoodzaakt door alle covid19-maatregelen – vanuit hun eigen omgeving. Schrik dus niet als je ineens een vliegtuig over hoort scheren of een huisgenoot wat al te prominent te horen is op de achtergrond.

Ga ook 105 jaar mee terug in de tijd. Toen de bal nog een veter had, de term ‘matchen’ gemeengoed was, maar de boodschap net zo helder was als nu, in 2020: die bal moet in het net!

Hoofdstuk 24 houden we vrij voor de beste/ leukste/ liefste/ ludiekste inzending uit het publiek. Meer informatie volgt nog via de website van NH Radio Sportcafé.

De podcastserie ‘Leve De AFC’ers!’ is een initiatief van Rim Voorhaar en André Dammers, vrienden van de genoemde shows. Het verhaal van ‘De AFC’ers’ baseerde J.B. Schuil op de ‘Koninklijke’ HFC uit Haarlem.

De podcasts zijn te beluisteren op Radio Sportcafe (zoek op AFC).

Over het boek

Titel:
De AFC’ers

Auteur:
J.B. Schuil

ISBN: 978-90-77970-09-6

Winkelprijs: € 14,50

Meer informatie

Uitgeverij Gianni: De AFC'ers