Vijf Kopstukken (2013)

UG-5kopstukken-omslag

Titel: 
Vijf Kopstukken (editie 2013)

Auteurs:
Bo Berkman
Daaf van Bilsen
Carly Bollen
Dewi Delboeuf
Avital Smeets

ISBN: 978-90-77970-15-7

Winkelprijs: € 9,50

Vijf opstellen van Maastrichtse eerstejaars rechtenstudenten.

Bo Berkman (1992)
“Na eerst een half jaar International Business te hebben gestudeerd, zit ik nu bij de studie rechten helemaal op mijn plek. Als je probeert alle aspecten van de studie als een uitdaging te zien, je beste beentje voorzet en er probeert zo veel mogelijk plezier aan te beleven, dan kunnen onverwacht de mooiste resultaten ontstaan. Wie had immers kunnen denken dat ik ooit in een uitgave als deze terecht zou komen?”

Daaf van Bilsen (1989)
“Naast mijn derde jaar van de bacheloropleiding psychologie ben ik begonnen aan rechtsgeleerdheid. Gelukkig heb ik gemerkt dat ik een juiste stap gezet heb.
Onder andere door het essentiële onderdeel taal ben ik overtuigd dat ik jurist wil worden. Ik hoop dan ook nog veel ervaring te mogen opdoen zoals die van het practicum Vaardigheden voor Juristen B.”

Carly Bollen (1992)
“Tijdens mijn propedeusejaar op het hbo heb ik kennis gemaakt met de advocatuur. Ik werk nu bijna drie jaar op een advocatenkantoor. Dit sprak mij zo aan dat het mij heeft gemotiveerd de overstap te maken naar de universiteit. Op het advocatenkantoor heb ik de inspiratie voor het werkstuk opgedaan. Ik raad iedereen aan de studie te combineren met werken in de praktijk, niet alleen vanwege de extra kennis die je opdoet maar zeker ook omdat het je helpt goed juridisch te schrijven.”

Dewi Delboeuf (1992)
“De studie rechtsgeleerdheid heeft mij altijd erg getrokken. Ik heb vooral altijd de taalvaardigheid van juristen bewonderd en hoop zelf ooit net zo begaafd te zijn in het gebruik van de Nederlandse taal. Het vak Vaardigheden B heeft mij hierbij een eind op weg geholpen en ik kijk uit naar de rest van de studie.”

Avital Smeets (1993)
“Het leven is voor mij een extra uitdaging. Als prematuur met spastische benen heb ik al twintig jaar vele hindernissen aan den lijve ondervonden. Vanuit deze ervaring hoop ik mensen te inspireren en de ogen te openen met betrekking tot onjuiste beeldvorming. De manier waarop je aan het leven begint, bepaalt slechts je levensomstandigheden, maar niet je levensgeluk. Mijn handicap is niet mijn beperking!”