Vijf Kopstukken – Tweeduizend zestien

Uitgeverij Gianni: Vijf Kopstukken - Tweeduizend zestien

Titel: 
Vijf Kopstukken – Tweeduizend zestien

Auteurs:
Tim van Gessel
Bente Herberighs
Walter Nijnens
Ivan Shamoun
Oscar Vranken

ISBN: 978-90-77970-23-2

Winkelprijs: € 9,50

Vijf opstellen van Maastrichtse eerstejaars rechtenstudenten.

Tim van Gessel (1996)
“Voor mij was de keuze Nederlands recht als vervolgopleiding al snel gemaakt. Toch blijft er dan nog een moeilijke keuze over tussen maar liefst tien universiteiten. Na een zogenaamde Experience Day hier in Maastricht was ik meteen overtuigd en heb ik mij ingeschreven. Om eerlijk te zijn zag ik best wel op tegen het schrijven van dit werkstuk voor Vaardigheden B; het is namelijk niet bepaald in één dag geschreven. Uiteindelijk bleek het, eenmaal begonnen, leuk en uitdagend te zijn en heb ik het als bijzonder leerzaam ervaren. Dat het dan ook nog eens in de Kopstukken wordt geplaatst is natuurlijk nog een extra beloning.”

Bente Herberighs (1996)
“In 2014 ben ik begonnen aan de bachelor Fiscaal Recht en inmiddels volg ik hiernaast tevens de bachelor Rechtsgeleerdheid. Omdat het recht ontzettend veelzijdig is en continu in beweging is, blijft het mij interesseren en ik heb dan ook geen minuut spijt gehad van mijn keuze om rechten te gaan studeren. Het vak Vaardigheden B is voor studenten een eerste echte kennismaking met het wetenschappelijk juridisch onderzoek en biedt de mogelijkheid om de hiervoor benodigde schrijf- en onderzoeksvaardigheden sterk te ontwikkelen. Voor mij is dit zeker het geval geweest en is het een enorme erkenning dat mijn werkstuk wordt uitgegeven.”

Walter Nijnens (1996)
“De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik in het begin niet erg uitkeek naar het vaardighedenonderwijs. Maar toen ik wat ik had geleerd in de praktijk kon brengen, bleek dit toch bijzonder nuttig te zijn. Je een langere tijd focussen op een specifiek artikel opent een nieuwe deur in de wereld van het recht. Wie had ooit gedacht dat er achter één artikel zoveel discussies verstopt zitten? Daarnaast is het een uitdaging en een welkome afwisseling om het Nederlandse recht te vergelijken met andere rechtsstelsels. Dat plaatst het recht dat je tijdens je studie Rechtsgeleerdheid tegenkomt in perspectief.”

Ivan Shamoun (1993)
“Na mavo en vwo volgde ik een economische studie op het hbo om vervolgens de opgedane kennis te combineren in de opleiding Fiscaal Recht. Er valt naar mijn overtuiging een hoop te bereiken als je maar de juiste ambities hebt. Het vaardighedenwerkstuk was een uitdagend project dat veel hoofdbrekens heeft gekost. Het vormde een goed leertraject waarbij een beroep moest worden gedaan op kennis en vaardigheden in de breedste zin van het woord. Uiteraard ben ik tevreden met het behaalde resultaat en hoop ik dat het een motiverende prikkel zal zijn voor anderen.”

Oscar Vranken (1994)
“Na te zijn begonnen met VMBO-Theoretisch heb ik het wetenschappelijk onderwijs weten te bereiken. Voor een dyslecticus was rechten wellicht niet de meest logische studiekeuze. Ik zag de studie Nederlands Recht echter als een mooie uitdaging en die uitdaging ben ik met volle overtuiging aangegaan. In het vak Vaardigheden B leer je dat er achter één enkele wetsbepaling een uitgebreide en levendige wereld schuil kan gaan. Je dat te realiseren is iets wat in grote mate bijdraagt aan je ontwikkeling als jurist!”