Het eerste gesprek in de psychotherapie

UG-Het-eerste-gesprek

Titel:
Het eerste gesprek in de psychotherapie

Auteur:
E. Gilliéron

ISBN: 978-90-80748-69-9

Winkelprijs: € 40,00

OVER HET BOEK
De huidige klinische praktijk laat zien dat er een groeiende behoefte is aan efficiënte technieken om patiënten met psychische problemen snel te kunnen helpen.
Dit boek biedt de psychiater, psychoanalyticus, psychotherapeut en klinische arts

  • oriëntatiepunten voor een snelle psychodynamische diagnose;
  • strikte duidingstechnieken, waarmee een psychotherapeutisch psychoanalytisch proces van kortere of langere duur kan worden ingezet.

De auteur heeft zich in zijn onderzoek altijd gericht op de therapeutische effecten van de psychoanalyse. Hij toont aan dat korte psychotherapieën doeltreffend kunnen zijn door uit te gaan van een nieuwe theorie van het psychisch functioneren.
Die theorie laat zien dat de patiënt zijn psychisch evenwicht weet te handhaven door te steunen op zijn affectieve omgeving.

Dit werk is de vrucht van meer dan twintig jaar klinische ervaring. Het is daardoor een waardevol instrument in theorie en praktijk voor iedereen die patiënten met psychische problemen behandelt.

OVER DE AUTEUR
E. Gilliéron, psychiater en psychoanalyticus, werkt in een eigen praktijk. Tot voor enkele jaren was hij hoogleraar psychiatrie aan de Universiteit van Lausanne en hoofd van de polikliniek aldaar. Hij is als supervisor verbonden aan verschillende
psychoanalytische psychotherapie-opleidingen zoals het Institut de Recherches Européennes en Psychothérapie psychanalytique te Rome en de Formation aux psychothérapies brèves et à l’Investigation Psychodynamique Brève van de Universiteit van Montréal. Hij verzorgt seminars en workshops over psychoanalytische technieken en publiceerde vele boeken en artikelen over de psychoanalytische psychotherapie.